söndag 25 januari 2009

Frustration!

Jag sitter fast. Skolprojektet som vi arbetar med nu är väldigt spännande. Men som en arbetsprocess är går det upp och ner och just nu går det neråt. Jag har idén och tyvärr den färdiga bilden i huvudet, fick lära mig när jag läste bild och form att det är inte bra, för att resultatet blir aldrig precis som man har tänkt sig.
Och det stämmer, nu sitter jag fast bara därför, jag har en bild och ja mitt resultat blir inte vad jag tänker mig och jag är rädd att materialet tar slut eller brukas upp så av bara det vågar jag inte riktigt nyttja de... Samtidigt använder jag mig av en ny teknik som även den hindrar mig lite... så ja just nu är jag hämmad i min kreativitet, jag behöver få inspiration, bolla idéer kanske, det behövs något som gör att jag kan komma loss.

3 kommentarer:

glappet sa...

Ta en dag och gör modeller i ett material som inte kostar så mycket, typ skräp. Då kanske det lossnar så att du vågar ge dig på de dyra materialen och de nya teknikerna.

Var inte rädd för att misslyckas heller, ingen kan väl göra något perfekt första gången, och de gånger man gör det så kanske man bara haft turen att inte stöta på problem som annars brukar dyka upp med just dessa tekniker och material... då har man ju gått miste om en eller flera lärdomar för det är ju när det går snett som man lär sig vad som inte fungerar… och ännu bättre det är när det går snett som man faktiskt kan ha turen att upptäcka något nytt och spännande med materialet, något som kanske ingen gjort förut.

Jag hörde ett ordspråk häromdagen, vet inte vem som sagt det men det är tänkvärt:

"Det finns bara ett fel man kan göra. Att inte våga prova"

Lycka till!

lisah sa...

Det var kloka tankar som "Glappet" sa...
Ibland kan det lossna att lägga det åt sidan en liten stund och göra något helt annat - det kan göra att man kommer på någon helt ny lösning som inte fanns med innan.
Framförallt var inte rädd för att det inte blir som du tänkt från början - det blir saker sällan. Det behöver inte innebära att det blir sämre än man tänkt - tvärtom så har man ju utvecklat det man tänkte från början.

Läs om Frida så kanske du kan få nya infall.
Men som sagt jag instämmer i glappets råd att prova billigt material, skräp m.m.
Lycka till!!!!!!!!

från
Halmstad

Janette sa...

nu blir jag nyfiken vilken teknik du valt? :-)

det släpper nog ska du se. men jag förstår våndan. själv kommer jag inte igång för barnen bara spyr hela tiden :-(