tisdag 28 april 2009

Otursdag

I dag har varit en sådan där tråkig otursdag... Tror det började redan kl 05.30 faktiskt...
Vaknade och var bara tvuuuungen att springa på toa... gick och la mig och så klart när sedan kl ringde 07.00 var jag helt slut. Åkte till skolan, skulle sy min jeans väst som jag tragglat med och äntligen fått mönstret rätt... då har jag sååå klart glömt mellanlägget och ja kunde inte sy, Så jag gick vidare till metall verkstaden. Skulle jag tydligen inte gjort, borde åkt hem då.. Men skam den som ger sig....

Jag satte igång att tillverka mig en liten förvarings box för min speldosa jag köpt, är ett av de egna projekten i metallkursen. Tänkte det kunde vara fint att bygga in en speldosa (ja en sådan man vevar , en liten mojäng ) Jag tragglade hela dagen med denna, då kopparen blir mjuk när man glödgar ( värmer den ) Ville ha ett lock man kunde öppna och stänga så jag lödde fast ett gångjärn, de var där de stora problemen började, då gångjärnets axel var så stor blev det en glipa mellan boxen och locket.. efter mycket knep och goda råd fick jag ihop den... så skulle bara putsa den lite fint glansig och åka hem... ja vad händer??? Jo av putsmaskinens rotationskraft och dålig handkraft av mig gör att boxen far all världens väg... och landar lite lagom hopnycklad på golvet.. ja de var den boxen.. Så kan det gå när inte haspen är på. I morgon är det på det igen nu med en annan lösning tror jag. Tänkte ändå blogga boxen, för trots sin snedhet tycker jag den är vacker, även om den nu inte kan användas som tänkt ändamål.2 kommentarer:

Janette sa...

naaaåååå, stackars!! men visst är den söt i sin utsatthet liksom

hemma med sjukt barn ida, ses vi imon kanske?

Amanda sa...

Fy vad jobbigt! Men jag håller med om att den är vacker, det är något specielt med tillknycklade saker och det är väl det här som är en process! ;) Det går förhoppningsvis mycket bättre idag och så har du fått tankar om hur du kan göra den ännu bättre. Önskar faktiskt jag också kunde ställa mig och banka lite. KRAMAR!