torsdag 29 oktober 2009

HJÄLP!!!

Hej alla sy kära vänner, behöver lite hjälp här. Jag ska sy ett kuddfodral med måtten 30x100 och 10 cm djup, hög- kalla det vad ni vill. Men hur jag än gör får jag inte till hörnerna. Hur syr man snygga hörn när man har en mittenbit så som bilden, någon som vet? Själv drar jag mig i håret då jag inte får till det.

lördag 10 oktober 2009

Klar

Detta är det färdiga "själv"porträttet som jag förökt härma efter Annlis sätt att skapa.

..

Bilden är gjord av Inspirationskälla- Annlis Kruger

fredag 9 oktober 2009

Vikten av dokumentation

Litet tankeinlägg. Jag som snart utexaminerad lärare måste poängtera vikten av att använda dokumentation, både för att belysa sin egen utveckling men det blir även reflektions möjligt. Blev så tydligt nu när jag själv dokumenterat broderiets utveckling, har både kunnat reflektera och på det sättet ändra och utveckla idén ( ett sätt att skissa direkt på produkten) men även ger det mig möjlighet att se och ta del av misstagen jag gör på vägen och ta lärdom av det. Därför, alla som arbetar kreativt eller med utvecklingsarbeten, DOKUMENTERA!

Montering kvar

Nu äntligen är det(nästan) bara montering kvar.. och lite små justeringar här och var. Skönt då man snart kan sätta en bock , del ett klar på broderikurs.. och massa ideér till de andra.


torsdag 8 oktober 2009

Ramen kvar...

Tänkte sy en ram runt.. men har så svårt att besluta mig för färgvalet, några tips?


onsdag 7 oktober 2009

söndag 4 oktober 2009

Broderiet växer ( del 2)

Behövde lägga lite bakgrund innan jag gick vidare, litte lättare att få en helhetsbild och se vad man ska jobba vidare med. ( kvaliteten på fotot är inte det bästa, svårt att foto tyg)


Broderi

Broderiet börjar sakta växa fram- jag har utgått från Annlis Krugers sätt att skapa med maskinen och även om det ska bli ett "självporträtt" så är det starkt influerat av Krugers konst


lördag 3 oktober 2009

Vernissage

I dag var jag på vernissage på Galleri Victoria, Annlis Kruger, textilkonstnär, ställer ut sina alster, Å jag bara älskar det hon gör- Låt mig inspireras! NU ska de broderas....
(Bild lånad från Google, Gjord av Annlis Kruger)