söndag 28 september 2008

Blond eller brunett??

ÅÅ, jag står inför valet och kvalet... ska jag förbli blond eller återigen bli brunett, det är ju en sak att va ljus på sommaren när man har färg på kroppen och nkoppen.. men under vintern och den mörkare tiden blir jag blek och känner att alla mina naturliga färger rinner av mig i mitt blonda hår... Hjälp mig, vilken färg ska de bli?


lördag 27 september 2008

Mer än 24 Timmar

Dygnet borde ha mer än 24 timmar, då jag nu har flera ideér till saker som ska skapas och inspiration till 1000 andra samtidigt som jag har ett par påbörjade men ej avslutade projekt hemma och ett sy projekt på måndagskvällarna och två pågående skolprojekt som ska göras, så funderar jag på , HUR ska dygnets timmar räcka till??? Mitt svar är, det gör det inte... Så nu får alla projekt sparas i mitt minne... hoppas jag kommer ihåg om inte kommer ihåg att skriva ner och skissa ner dem... för någon gång måste de göras!! :)

Spinn-Workshop

I dag var jag på Spinn workshop på 2knit.. Oj såååå kul. Och vilka härliga garner man kan göra helt så där, är bara fantasin som sätter stopp för kreativiteten. Men jag blev helt lyrisk över allt effekt garn man kan göra och sedan skapa fritt broderi av, så vad gjorde jag, jo jag anmälde mig så kart till deras workshop fri form :) Här nedan ser vi ex på fri form (bilderna är tagna från grelber.blogs.se )


Detta är mitt allra första spunna garn som är tvinnat




fredag 26 september 2008

Fynd

Härom dagen fick jag mitt tradera fynd... det var detta underbara tyg.

Tant Mys

I dag har vi packat en volvo med tjejer och åkt till skroten för att handla tyg till bla vårt sömnadsprojekt. Det är på sådanna här resor man önskade att man vore miljonär. Men ja jag fyndade lite, bla denna paljett mudd som kostade 70% av priset i stan!! Kul och detta underbara randiga tyg som ska kanske blir ett linne och en mössa... ? Eller något annat men underbart härligt var det!





Detta sak bli mitt sömnadsprojekt, ska sy en cape, fodra den så den kan hålla mig varm i vinter.


Detta är de fina tyger som ska till kappan, gammelrosa ulltyg.. varmt och gott














måndag 22 september 2008

Vill stå på marknad

Jag har från och till haft tanken att få ha mig ett litet bord på en marknad någon stans.. men inte tänkt så mycket över det.. men nu, nu har jag en stark längtan att få stå på en marknad, kanske nu mot juletid och prova på att sälja lite... VARFÖR? kan man undra... är det för att man vill bli uppärksammad? eller tjäna pengar och inte bara göra av med dem?? Jag vet inte, vet bara att jag ahr ett sug över att få stå på en marknad och sälja allt från hemma sydda tygväskor till stickade/tovade inneskor.. ja allt sådant pyssel jag sysselsätter mig med hemma..

Då är ju nästa problem, vad finns dessa marknader? tänkte jag skulle kolla runt Halmstad, där jag ju faktiskt kommer ifrån... Så ni där ute, har ni några tipps hör av er!

söndag 21 september 2008

Mera små fix

Min rastlöshet fortsätter.. vill göra saker men vad ska jag göra???? Så i dag blev det bara att sy något för syendets skull, blev en liten förvarings påse att ha smått och gott i, tycker väldigt mycket om detta tyget, är de tyg jag har på min kökssoffa nu och som tur blev det lite tyg över som jag kan anv. till små projekt som dessa.


Det blev en stickväska med, där jag kan ha med mina projekt på vägen, en stor ficka för alla pågående projekt och sydda spår för stickorna samt en lite påse/ficka för andra små saker man behöver... lite dåliga bilder men man kanske förstår helheten. Den blev kanske inte hel lyckad då den blev till sent-sent i går kväll. Då jag inte riktigt kunde tänka .. men den fungerar för sitt ändamål












Vad ska man göra?

Det har varit så mycket i skolan nu under senaste tiden då vi arbetat med projekten och där av har man skapat konstant, allid något i händerna, om inte så sandpapprar man eller så stickar man.. så nu när projektet var klart blev det en avsaknad av att inte ha något att göra, det började redan klia i fingrarna i fredags kväll.. jag ville göra något med visste inte vad.. och kännslan växte sig bara starkare i lördags kväll... så jag kollade runt på bloggar för att få inspiration och så fan jag dessa smarta näsduksförpackningarna man kan göra av rest tyger, helt parfekt, både för mig och mina nära och kära som kommer få dessa :)


torsdag 18 september 2008

Stolen

Då vårt projekt ska redovisas i morgon blev det helt klart i dag och då han jag göra denna lilla tavla som jag velat göra under några veckor men inte haft tid till! Träden är ut karvade på en målad träyta, bra att vi lärt oss att limma rätt så man kan få mer ut av rest trä som man inte skulle ha använt annars!

Stolen är klar! Och i morgon ska den redovisas.. äntligen, som denna har hängt över mig! Men den blev bra tillslut och nu ska den få pryda min hall, bra att ha när man ska ta på sig skorna eller bara vill vila benen lite snabbt.







Mina första knit picks

Nu har även jag handlat mina först knit picks!! Jag var inne på den inspirerande garnbutiken 2Knit i dag och där stod kvinnan bakom disken och stickade strumpor med en av dessa stickor, med hjälp av en lop kallade hon de, så nu om jag kan lära mig hur man gör en lop så kan jag kanske våga mig på att sticka ett par strumpor jag med!

Så nästa gång man får pengar blir det kanske ett sätt med knit picks... men i dag blev det garn till en höst basker, börjar ju bli kallt nu :)





onsdag 17 september 2008

Mini Me

Ja det självporträtt vi ska sticka i skolan börjar ta form...
Jag står i valet och kvalet om man ska sy kläder till lilla mej men jag vet inte, på något sätt tycker jag de är mer charmiga utan en massa kläder på sig, kanske stickar ett par nya undies, har börjat på de men ska väl fortsätta så har jag två st.




söndag 14 september 2008

Undies

Då var trosorna till lilla baben klara, menar hon kan ju inte gå helt naken.. och ja jag bara älskar rosa så där av blev trosorna..... rosa så klart :)




Fick sy

Så fick jag en liten beställning av en kompis igår.. hon har längevelat köpa en rese"ficka" för att kunna lägga biljetter och pass i, så hon kan ha allt samlat .. så hon fick gräva lite bland mina tyger och välja ut ett tyg hon ville ha... Så nu i dag gjorde jag fickan.. på min nya sy maskin så klart :)


Overlock


När jag fyllde år fick jag min första overlock maskin.. kan man bli gladare?
Nu en vecka senare har jag satt upp den och sytt mina första sömmar på min aldeles egna overlockmaskin... aaa underbart.. jag vill inget annat en sy men kommer inte på vad jag ska göra..


fredag 12 september 2008

Skärpning

Ja nu får jag ta och rycka upp mig när det gäller mitt bloggande...
Läste i någon tidning- metro tror jag att om man ska vara bloggare måste man vara aktiv.. så nu ska jag bli en aktiv bloggare istället för bara en bloggare.

Mina skolprojekt går saaaakta framåt..... Jag är inne på min tredje babe nu och äntligen blev den sista någorlunda lyckad.. Så nu har jag gått på trosorna till den lilla A... sedan ska hon sakta men säkert formas till en mini me :-)

snart kommer lite bilder...

tisdag 2 september 2008

Skolstart




Ja då har skolan satt igång igen och vår första uppgift är att göra en stol av endast en planka som är 1,7m totalt och sedan ska vi sticka ett självpoträtt och ja jag kommer nog utgå från knitted babes som ni ser här i bilderna ovan .... spännande :)